Reizen en andere culturen vormen een bron van inspiratie voor het werk van Felice. Tijdens haar studie aan de Rietveld Academie trok ze (1973) een half jaar door Noord Amerika en Mexico, een foto project en bezocht ze drie maanden de Indische Archipel (1976) om te tekenen en de verschillende dansvormen te bestuderen. In totaal bezocht ze 60 landen, enerzijds als reiziger om indrukken op te doen en anderzijds was ze 'on the road', op tournee met theater,- en dans gezelschappen. De interesse in het Midden Oosten werd omgezet in het werk dat ze verricht voor The YATF. Een aantal reizen legde ze vast op foto's, die zij verkocht aan tijdschriften en/of presenteerde middels audiovisuele presentaties. Tijdens een sabbatical jaar in 2000 vertrok Felice naar Zuid Afrika en het Midden Oosten. Felice pakte het schilderen weer op, haar eerste serie schilderijen waren geïnspireerd op de inval in Afghanistan.

 

Een verblijf op Bali (2005) om te schilderen resulteerde in een serie werken geïnspireerd op de Balinese natuur. Vanaf dat jaar bezoekt zij jaarlijks een Artist in Residence om zowel in afzondering maar ook tezamen met andere kunstenaars te werken aan ontwikkeling en verdieping. De plekken die zij zoekt zijn gesitueerd in afgelegen gebieden te midden van natuur.

 

 

Deze combinatie van natuur en cultuur is terug te vinden in haar werk. Tijdens haar verblijf in Saksala (2006) verwerkt ze het typische Finse licht en de uitgestrektheid van het Finse landschap. In Babayan (2007) in Cappadocië (Turkije) werd ze beïnvloed door het Orientaalse landschap en de Turkse cultuur. In het Centre d' Art I Natura (2008), hoog gelegen in de Spaanse Pyreneën was ze zeer onder de indruk van de kloosters met oude fresco's en de geschiedenis van de burgeroorlog. Daar ontwikkelde ze een nieuwe techniek op basis van olieverf, bladgoud en een grafeertechniek op linnen doeken.

 

Het Tyrone Guthrie Centre (2009, 2010 en 2011) in Ierland ligt ver weg van de bewoonde wereld. De oude Keltische historie is voelbaar aanwezig in en rondom de plek. In de drie zomers dat zij daar werkte maakte ze vele doeken waarbij ze gebruik maakte van haar nieuwe techniek.

 

visual artist
Atelier Felice